Algemene informatie


ZwangerFIT KAN
Verantwoord actief & Gezellig samen & Voorbereidend educatief

Een actieve begeleiding tijdens en na de zwangerschap, samen met andere zwangeren!
Het accent binnen de cursus ligt op het actieve gedeelte, maar ook komt er een groot deel theorie aan bod.  Aandachtspunten tijdens deze cursus zijn naast het ‘actief bewegen’ onder andere ‘houdingscorrectie en bewegingsadviezen’, ‘informatie en adviezen over klachten rondom de zwangerschap’ en ‘ontspannings- en ademhalingsoefeningen’.

Bij de training tijdens de zwangerschap (pre-partumlessen) zijn er voldoende oefeningen voor de spieren en spiergroepen die het tijdens de zwangerschap extra zwaar te verduren hebben en wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de verschillende fasen van de bevalling.De training na de bevalling (post-partumlessen) richt zich op het herstellen en versterken van de spieren en wordt er ingegaan op de houdingen en bewegingen in het dagelijks leven met de baby. De theorie en praktijk lopen in elkaar over tijdens de gehele ZwangerFit-training.

Voor wie?
De ZwangerFit-training is opgezet voor zwangere vrouwen die zich op een fitte en verantwoorde wijze willen voorbereiden op de bevalling en daarna willen werken aan het fysieke herstel.

Door wie?

KAN staat voor Katelijne en Anne, de twee YVLO-ZwangerFit® trainers die op enthousiast wijze de begeleiding verzorgen. Zij hebben hiervoor erkende scholing gevolgd. Katelijne is tevens deskundig op het fysiotherapeutisch behandelen van bekken- en bekkenbodemproblematiek.

K van Asten Anne Hermkens
Mevr. Katelijne van Asten - de Brouwer Mevr. Anne Hermkens

Waar en wanneer?

In Meijel: ‘Fysiotherapie van den Schoor - de Maat’ (praktijk Kerkveld 2a)

- maandag van 20:30 tot 21:45 uur
- donderdag van 20:30tot 21:45 uur

In Heythuysen: ‘Fysiotherapie van den Schoor - de Maat’ (praktijk Stationsstraat 17)
- maandag van 20:15 tot 21:30 uur
- woensdag van 18:45 tot 20:00 uur

De cursus bestaat uit 15 bijeenkomsten; verdeeld over 9 lessen vóór de bevalling (de pre-partumlessen) en 6 na de bevalling (post-partumlessen). Met de pre-partumlessen kan rond de 27 weken zwangerschap gestart worden en de post-partumlessen vanaf de 4e week na de bevalling.

Kosten?
We werken met vaste bedragen, verdeeld in twee delen; de kosten voor de 9 pre-partumlessen bedragen 95 euro en voor de 6 post-partumlessen 65 euro. Deze bedragen zijn inclusief BTW. Eventuele vergoeding door de ziektenkostenverzekering is per verzekering verschillend.

Aanmelding en informatie?
Aanmeldingen en vragen ontvangen wij het liefst via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam, zwangerschapsduur/uitgetelde datum, telefoonnummer, mailadres en  woonplaats. Wij zullen je dan snel informeren.
Wanneer je telefonisch contact wenst kun je dit aangeven via het telefoonnummer van de praktijk en dan zal een van de trainers contact met je opnemen. ‘Fysiotherapie van den Schoor - de Maat’ Meijel: 077-4662512 / Heythuysen: 0475-491876.
Bij voorkeur vernemen we je interesse om deel te nemen voor de 20e week van de zwangerschap ivm het plannen van de groepen. Zie ook onze FaceBook-pagina voor reacties en passende berichten!