Inleiding

Fysiofitness

Bewegen is belangrijk. Verantwoord bewegen is nog belangrijker.Fysiofitness biedt u uitgebreide en verantwoorde trainingprogramma’s om uw lichamelijke belastbaarheid, kracht en conditie te vergroten. Dit kan als onderdeel van revalidatie of ter preventie van blessures of klachten aan uw bewegingsapparaat, maar ook als ondersteuning bij diëten of ter bevordering van uw fitheid en gezondheid in algemene zin.

Efficiënt en veilig sporten heeft niet alleen gunstige effecten op het bewegingsapparaat maar speelt ook een belangrijke rol bij het tegengaan van klachten die samenhangen met artrose, reumatische aandoeningen, hart- en vaatlijden, longaandoeningen, osteoporose, diabetes en chronische nek- en rugklachten.

Voordat een verantwoord programma samengesteld wordt, ondergaat u eerst een intake en fitheidtest en worden uw doelstellingen vastgelegd.De test bestaat uit een medische vragenlijst en een aantal testen ter bepaling van o.a.: lengte en gewicht, vetpercentage en Body Mass Index (BMI), bloeddruk, hartfrequentie, conditie en kracht.

Aan de hand van deze gegevens kunnen we een indruk krijgen van uw lichamelijke toestand om vervolgens een advies te geven op welk niveau u kunt beginnen met fysiofitness.

De fysiofitness vindt plaats op vaste tijden. Het trainingsprogramma zal volledig worden afgestemd op uw individuele mogelijkheden en wensen. Elke deelnemer ontvangt een welness- sleutel, waarop uw persoonlijk trainingsprogramma wordt opgeslagen. Deze sleutel geeft bij elk apparaat de juiste instellingen. Tijdens de trainingen draag iedere deelnemer een borstband, zodat de hartfrequentie gecontroleerd kan worden. U traint vervolgens in een groep aan de hand van uw persoonlijk programma onder de professionele begeleiding van een fysiotherapeut. Elke vier maanden zullen uw verrichtingen geëvalueerd worden.

Fysiofitness_01
Fysiofitness_02
Fysiofitness_03
Fysiofitness_04
Fysiofitness_05