Babymassage

Voor wie?
De babymassage is opgezet voor jonge ouders, die op deze manier hun baby beter willen leren kennen en daardoor gerichter leren inspelen op de behoeftes van hun kind.

Aanraken is voor een pasgeborene de eerste taal, het eerste communicatiemiddel en speelt een essentiële rol bij de vorming van de relatie tussen ouder en kind. Massage heeft zowel emotioneel als lichamelijk een positieve werking. Hierdoor gaat de baby zich in alle opzichten prettig voelen, wat weer positief werkt op zijn/haar ontwikkeling.

Deze massage is tevens goed bruikbaar bij baby’s die veel huilen, buikkrampen hebben,  onrustig zijn en zich overstrekken. Verder bij couveuse baby’s, geadopteerde en gehandicapte baby’s.

Door wie?
De cursus wordt gegeven door daartoe specifiek opgeleide fysiotherapeuten met aantekening "Babymassage en inbakeren". Naast hun opleiding tot algemeen fysiotherapeut hebben zij een uitgebreide nascholing op het gebied van de pre- en postpartum gezondheidszorg en bekken- en bekkenbodemproblematiek of kinderfysiotherapie doorlopen.

De cursusleidsters zijn:

  • Mevr. Ester Swillens - Teunissen
  • Mevr. Katelijne van Asten - de Brouwer
  • Mevr. Ellen Peeten - Keijsers

Wanneer?
De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van ruim een uur en is geschikt voor baby’s vanaf 6 weken tot 9 maanden. De bijeenkomsten vinden plaats op de praktijk in:

Meijel
: Kerkveld 2a
of
Heythuysen: Stationsstraat 17.
Dag en tijd in overleg.

Kosten?
De kosten zijn 80 Euro voor de gehele cursus (inclusief uitgebreide cursusmap).

Hoe kunt u zich aanmelden? Voor aanmelding of meer informatie kunt u telefonisch terecht bij Ester Swillens-Teunissen, Katelijne van Asten-de Brouwer en Ellen Peeten - Keijsers. ‘Fysiotherapie van den Schoor - de Maat’ in
Meijel:
telefoonnr: 077-4662512
of
Heythuysen: telefoonnr: 0475-491876